Legislatie deratizare dezinsectie

Legislatie deratizare dezinsectie – Persoane juridice, obligate sa efectueze operatiuni de dezinsectie si deratizare periodic. Amenzile pot ajunge si la 8000 de lei

Servicii DDD

Obligatii legislatie deratizare dezinsectie

Orice angajator din Romania, fie ca este persoana fizica sau juridica, este obligat sa efectueze operiunea DDD. Serviciu ddd, data la cateva luni operatiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare (DDD) in spatiul in care isi desfasoara activitatea. Reglementarile nu sunt, insa, foarte clare in aceasta privinta, fiind dispersate in mai multe acte normative.

Un lucru este sigur: cei care nu se achita de aceasta obligatie risca amenzi de pana la 8.000 de lei.

Persoane juridice – deratizare dezinsectie dezinfectie

  • Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii contine un capitol (capitolul VII din Titlul I), prevede obligatiile persoanelor fizice si juridice. In acest capitol, la art. 37 se prevede ca orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.
  • Totusi, alte detalii legate de periodicitatea operatiunilor sau sanctionarea celor care incalca aceasta prevede nu exista in Legea 95/2006, aceste aspecte fiind stabilite de alte acte normative in vigoare.
  • Astfel, Normele de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei, aprobate prin Ordinul MS nr. 536/1997, prevad ca lucrarile de dezinsectie se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 3 luni, in timp ce lucrarile de deratizare se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 6 luni (primavara sau toamna).
  • Ordinul MS citat mai precizeaza ca normele de igiena (deci inclusiv cele care fac referire la DDD – n.red.).  Sunt obligatorii pentru toate unitatile din sistemul public si privat.

In ceea ce priveste amenzile pentru cei care nu respecta obligatiile referitoare la operatiunile DDD. Acestea sunt prevazute in HG 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.

Acest act normativ stipuleaza amenzi pentru neaplicarea masurilor de prevenire si combatere a insectelor si rozatoarelor. Daunatori de orice tip, precum si pentru nerespectarea ritmicitatii actiunilor de combatere a insectelor si rozatoarelor. Acestea sunt producatoare de disconfort in unitati de orice tip, amenzile sunt cuprinse intre 3.000 si 8.000 de lei.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul de specialitate. Organ de control imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii. Pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii, mai mentioneaza HG nr. 857/2012.

Lasă un răspuns

dezinsectie bucuresti

deratizare bucuresti

dezinfectie bucuresti

dezinsectie

dezinfectie

deratizare

servicii dezinsectie

servicii dezinfectie

servicii deratizare

servicii de dezinsectie

servicii de deratizare

servicii de dezinfectie

dezinsectie pret

deratizare pret

dezinfectie pret

plosnite

plosnita

firme ddd

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.
De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru.
Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.