Puricele

Puricele este numele comun pentru oricare dintre insectele mici si fără aripi. Este o insectă parazită hematofagă, de talie mică, de culoare cafenie-închisă, având membrele posterioare adaptate pentru sărit.

Caracteristici:

  • Lungime corporală cuprinsă între 1,5 – 3,3 milimetri
  • Picioarele lor sunt lungi;
  • Perechea posterioara este bine adaptata pentru sarituri;
  • Un purice poate sari pe verticala pana la 18 cm, iar pe orizontala pana la 33 cm;
  • Aceasta reprezintă aproximativ de 200 de ori lungimea propriului lor corp, facand ca puricele sa fie printre cei mai buni saritori dintre toate animalele cunoscute (in raport cu dimensiunea corporala), al doilea doar dupa broasca-saritoare;
  • Femela puricelui începe să depună ouăle;
  • Ouăle sunt depuse pe gazde, adică în special pe oameni, câini, pisici, şobolani, şoareci, vulpi, păsări domestice etC;
  • O parte din ouăle depuse cad în mediul înconjurător (un motiv în plus, din punctul nostru de vedere, să avem grijă de igienă);
  • Prevenirea puricilor se face prin astuparea gaurilor spatiilor înguste, ce pot servi drept locuri de clocire.

Puricele

Puricii sunt paraziți externi, care se hrănesc prin hematofagie, adică extrag substanțele nutritive din sângele supt al mamiferelor și păsărilor. Tipic dăunător pentru igienă, puricii se hrănesc cu sânge şi înţeapă de mai multe ori, în serie. Odată cu secreţiile salivare sunt eliberate substanţe anticoagulante, ce împiedică coagularea sângelui şi care pot provoca reacţii alergice. In locul înţepăturii se formează apoi un eritem, ce dă senzaţii de mâncărime, însoţit sau nu de urticarie.
Puricii sunt mai ales cunoscuţi ca fiind importanţi purtători de agenţi patogeni ai diferitelor boli.
De exemplu, puricii de pisică şi cei de câine servesc drept gazde intermediare teniei Dipylidium caninum, care poate fi transmisă şi la om.

Dezinsectie purici

Daca aveti animale de companie in casa, locul acestora trebuie curatat in permanenta, mai ales daca animalele ies afara. In cazul in care sa produs infestarea si nu mai puteti scapa de ei prin solutii simple, trebuie sa apelati la o firma de dezinsectie deoarece acestia dispun de anumite substante ce pot duce la eliminarea rapida a acestora.
Firmele de dezinsectie folosesc in tratamentul de dezinsectie substante si insecticide ecologice foarte eficiente care nu pot afecta in vreun fel sanatatea oamenilor nici a animalelor.

Servicii profesionale DDD – Deratizare Dezinsectie Dezinfectie – Solution atac

puricele
puricele

Lasă un răspuns

dezinsectie bucuresti

deratizare bucuresti

dezinfectie bucuresti

dezinsectie

dezinfectie

deratizare

servicii dezinsectie

servicii dezinfectie

servicii deratizare

servicii de dezinsectie

servicii de deratizare

servicii de dezinfectie

dezinsectie pret

deratizare pret

dezinfectie pret

plosnite

plosnita

firme ddd

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.
De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru.
Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.