Scarlatina

Scarlatina este o boală eruptivă febrilă si apare mai ales la copiii de 1-10 ani. Boală infecțioasă, apare în epidemii. Scolile și grădinițele fiind terenul preferat al acestei boli deosebit de contagioase. Acum un secol, era o cauză importantă de deces în rândul copiilor. Astăzi, este aproape inofensivă, datorită tratamentelor corect administrate prin dezinfectii generale, servicii ddd pulverizare si nebulizare.

Scarlatina – Dezinfectie nebulizare

Are o perioadă de incubaţie de 3-6 zile, după care debutează brusc, cu febră mare (39-40 grade C), dureri în gât, cefalee, adenopatie. După 24-36 de ore, apare o erupţie caracteristică: pe un fond roşu difuz al pielii, se observă mici ridicături, numite papule (asemănătoare celor urticariene), de culoare roşu intens, aspre la pipăit, iniţial pe gât şi torace, apoi răspândindu-se pe întregul corp. Obrajii sunt roşii, congestionaţi, contrastând cu paloarea din jurul gurii. Erupţia durează 7-10 zile, apoi pielea se descuamează în circa două săptămâni.

Infectia determinată de streptococul beta hemolitic de grup A, microorganism care se răspândește pe cale respiratorie, prin picăturile de salivă împrăștiate în aer în timpul vorbirii, strănutului, râsului, fie prin obiecte contaminate (spre exemplu jucării).. Boala începe cu febră, care poate ajunge la 39-40°C, vărsături și dureri în gât. Copilul refuză mâncarea, e agitat și prezintă puternice dureri la înghițire.

Cum se transmite

Microorganismul se răspândește pe cale respiratorie, fie direct, prin picăturile de salivă împrăștiate în aer în timpul vorbirii, strănutului, râsului etc., fie indirect, prin obiecte contaminate (jucării, obiecte de mobilier etc.), ceea ce-l face de neoprit atunci când pătrunde într-o colectivitate de copii.

Combatere infectie – dezinfectie generala

  • Timp de minimum zece zile se administrează antibiotic.
  • Totodată, pentru susținere, este bine ca pacienții să ia vitamina C și B-uri,
  • Să consume multe lichide: apă, sucuri naturale de fructe și legume, supe.
  • Pacientul trebuie să rămână în casă până în a 21-a zi de la începutul bolii, fiind urmărit în continuare de pediatru sau de medicul de familie timp de o lună.

Este necesară dezinfectarea tuturor obiectelor și articolelor cu care intră în contact bolnavul (prosoape, lenjerii, jucării, prosoape, periuța de dinți și așa mai departe).

Cu un tratament corect și monitorizare adecvată, scarlatina la copii se vindecă fără urme.

 

 

 

–  SERVICIU DEZINFECTIE GRADINITE, BUCURESTI, LOCURI DE JOACA

 

Lasă un răspuns

dezinsectie bucuresti

deratizare bucuresti

dezinfectie bucuresti

dezinsectie

dezinfectie

deratizare

servicii dezinsectie

servicii dezinfectie

servicii deratizare

servicii de dezinsectie

servicii de deratizare

servicii de dezinfectie

dezinsectie pret

deratizare pret

dezinfectie pret

plosnite

plosnita

firme ddd

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.
De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru.
Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.